Події

Український інститут майбутнього розробляє застосунок для визначення симптомів Covid-19 й оповіщення контактів потенційно хворого

Український інститут майбутнього (UIF) розробляє мобільний застосунок, що допомагає визначити симптоми Covid-19 і поінформувати всіх, хто контактував із потенційним хворим.

Найближчими днями в UIF уже планують оприлюднити веб-версію застосунку, написав на своїй сторінці у Facebook виконавчий директор Українського інституту майбутнього (UIF) Віктор Андрусів.

За його словами, серед ключових функцій застосунку:

- тест симптомів;

- інформування всіх, хто контактував із потенційним хворим;

- інформування користувача про перелік кроків, які необхідно зробити в разі підозри на Covid-19;

- попередній запис до лікарні, аптеки, магазину;

- геолокація найближчих випадків захворювання;

- допомога іншим;

- push-повідомлення про важливі новини та інформацію щодо Covid-19;

- корисні посилання і контакти.

У свою чергу співкерівник Штабу боротьби з поширенням епідемії коронавірусу в Києві, власник Doc.ua Ігор Ліскі закликав ІТ-бізнес долучитися до розробки застосунку UIF і профінансувати його запуск.

"Велике прохання до ІТ-бізнесу долучитися до цього проекту. Це надасть можливість скоординувати допомогу звичайних українців лікарям, незабезпеченим та самим собі", - написав він у Facebook.

Як наголошує Ліскі, насамперед розробникам потрібна експертиза, допомога у погодженні архітектури і пошуку помилок у застосунку.

"Хто може швидко і якісно "запилити" або профінансувати, звертайтеся до Віктора Андрусіва", - наголосив бізнесмен.

Як повідомлялося, "Київстар" запропонував надати Мінцифри неперсоніфіковані дані для виявлення потенційних осередків поширення коронавірусу.

У свою чергу оператор lifecell не вбачає можливості відстежити поширення коронавірусу за допомогою даних мобільних операторів через знеособленість абонентської бази.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ