Події

Грета Тунберг вважає, що могла заразитися Covid-19

Шведська еко-активістка Грета Тунберг підозрює, що могла заразитися новим коронавірусом, пише у вівторок британське видання The Guardian.

"Близько десяти днів тому я відчула низку симптомів водночас із моїм батьком, який повернувся зі мною з Брюсселя", - написала вона на своїй сторінці в Instagram.

"Я відчувала втому, був озноб, біль у горлі і кашель. У мого батька були ті самі симптоми, але набагато сильніші і з високою температурою", - додала 17-річна активістка.

Тунберг зазначила, що останні два тижні вона провела вдома. За її словами, в Швеції "можна здати аналіз на наявність вірусу тільки у найважчих випадках", тому дівчина не до кінця впевнена в тому, що заразилася саме цим вірусом.

"Тому я не проходила тест на Covid-19, але ймовірно, що у мене був саме він, враховуючи симптоми і обставини", - написала вона.

Тунберг зазначила, що зараз почувається набагато краще, і закликала всіх залишатися вдома, щоб запобігти поширенню Covid-19.

"На нас, тих, хто не належить до груп ризику, лежить величезна відповідальність, наші дії можуть вирішити питання про життя або смерті інших", - заявила вона.

Дотепер у Швеції зафіксовано 2286 випадків зараження новим коронавірусом і 36 летальних випадків, 16 осіб повністю вилікувалися.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ