Події

Нардепи Княжицький і Синютка звернулися в СБУ і ДБР через заяви нардепа Бужанського

Народні депутати з фракції "Європейська Солідарність" Микола Княжицький і Олег Синютка вимагають від Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань розслідувати заяви народного депутата фракції "Слуга народу" Максима Бужанського, який поширив відео про нібито побиття у Львові людини через його кашель в автобусі і порівняв подію зі злочинами часів Другої Світової війни, повідомляється на сайті партії "Європейська солідарність".

"Чистий фейк, бо жодного такого випадку у Львові не було. Але фейку депутату від "слуг" було мало – він порівняв цю ситуацію з погромом євреїв у липні 1941 року, що стався після приходу нацистів до нашого міста. Мета цієї антиукраїнської провокації очевидна: показати, що "у Львові нічого не змінилося з 1941 року" і вже почалися погроми в "центрі бандерівщини". Методи провокаторів не змінилися від десятиліть: та сама брехня, те саме намагання виставити мешканців Львова і Галичини та України загалом, як недостойних жити в цивілізованій Європі", - зазначив Синютка на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Відповідне звернення депутати направили правоохоронцям у понеділок. "Разом із колегою з фракції Миколою Княжицьким депутатом від ЄС і від Львова, ми звернулися до СБУ і ДБР, щоб вони розслідували цю чергову спробу посварити українців з різних регіонів країни і посіяти міжнаціональну ворожнечу. Держава має реагувати рішуче, особливо в теперішніх обставинах, коли завданням всіх українців і влади зокрема є боротьба з пандемією коронавірусу", - заявив Синютка.

За його словами, для українців і мільйонів туристів з усього світу Львів вже є символом європейської України, гостинності, толерантності та поваги до багатонаціональної історії міста.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ