Події

Азербайджан переходить на карантин з 24 березня

Уряд Азербайджану з 00:00 24 березня 2020 року у всій країні запроваджує спеціальний карантинний режим через загрозу поширення коронавірусу, повідомляє азербайджанський оперативний штаб.

"Відповідне рішення було ухвалено в понеділок під час засідання уряду під головуванням прем'єр-міністра Алі Асадова. Спеціальний карантинний режим діятиме на всій території країни до 00:00 20 квітня 2020 року", - повідомляє штаб.

У рамках спеціального карантинного режиму особам старше 65 років забороняється виходити на вулицю. Одиноким громадянам цієї вікової групи надаватимуться необхідні соціальні послуги.

Окрім цього, незалежно від форми власності припиняється здійснення міжміських і міжрайонних пасажироперевезень. До 20 квітня також обмежується в'їзд-виїзд до Баку, Сумгаїту та Абшеронського району (виняток робиться для пересування машин швидкої допомоги, рятувальників, вантажоперевізників, служб спеціального призначення).

Жителям Баку також рекомендується звести до мінімуму використання метро. З боку Бакинського транспортного агентства буде організовано спеціальні експрес автобусні лінії, які діятимуть із 6:00 до 22:00.

Згідно з рішенням оперативного штабу, забороняється збиратися в громадських місцях групами більше ніж десять осіб, робота об'єктів громадського харчування буде обмежена з 12:00 до 15:00 (при цьому немає жодних обмежень для сервісів доставки додому або онлайн замовлень).

Контроль над дотриманням спеціального карантинного режиму покладено на міністерство внутрішніх справ Азербайджану.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ