Події

Бізнес очікує від влади посилення потенціалу медслужб і продовження співпраці з МВФ

Бізнес очікує про влади посилення потенціалу медичних служб, забезпечення роботи банківської системи і продовження роботи з МВФ для макроекономічної стабільності, свідчить опитування Американської Торгової палати (American Chamber of Commerce - ACC) і компанії Deloitte.

Згідно з дослідженням про вплив COVID-19 на бізнес, під час якого 19 березня опитали представників 96 компаній і організацій, найефективнішими учасники опитування вважають рішення уряду дозволити і далі здійснювати банківську і страхову діяльність, торгівлю продуктами, паливом, засобами гігієни і лікарськими засобами.

"Респонденти низько оцінили ефективність податкових заходів, введення відповідальності за недотримання карантину, заходів з обмеження громадського транспорту та митні заходи", - зазначається в матеріалах дослідження.

Понад половина респондентів не очікують виконання планів діяльності цього року (65% опитаних), при цьому 16% вважають, що це вдасться.

Згідно з опитуванням, 74% респондентів планують підтримувати поточну кількість персоналу і 13% планують наймати нових співробітників, а 23% очікують скорочень.

Третина опитаних зазначили, що понад половина їхніх співробітників не може працювати віддалено. У 4% ніхто зі співробітників не може працювати з дому. Водночас 18% зазначили, що весь персонал може виконувати свої функції дистанційно.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ