Події

"Інтерпайп" приєднався до ініціативи з об'єднання зусиль бізнесу та органів державної влади для боротьби з коронавірусом

Українська промислова компанія "Інтерпайп" і інвестиційно-консалтингова група EastOne, а також її акціонери Олена і Віктор Пінчук заявляють про ініціативу об'єднання зусиль бізнесу та органів державної влади для боротьби з коронавірусом.

Як повідомила компанія в середу, відповідне рішення прийнято після зустрічі президента України Володимира Зеленського з бізнесом 16 березня 2020 року.

При цьому наголошується, що "Інтерпайп" і EastOne активно включилися в створення і роботу Антикризового штабу Дніпропетровської області під керівництвом губернатора Олександра Бондаренка. Компанії "Інтерпайп" і EastOne візьмуть значну участь у фінансуванні, розробці плану заходів та превентивних заходів з боротьби з коронавірусом, а також інформуванні населення регіону про такі заходи.

У рамках реалізації цієї ініціативи компанія вже виділила $ 2 млн на загальнодержавну закупівлю тестів на коронавірус, частину з яких буде спрямовано до Дніпропетровської області. Додаткове фінансування буде виділено після визначення планів першочергових потреб регіону.

Олена і Віктор Пінчук підкреслили, що пандемія - біда спільна.

"І боротися з нею повинні всі. Влада - вживати заходів щодо захисту громадян, громадяни - вести себе відповідально, медіа - інформувати і попереджати, лікарі - лікувати, бізнес - бути солідарним і фінансово підтримувати. Сьогодні неможливо бути осторонь. Ми хочемо, щоб наша країна була готова до боротьби з коронавірусом", - йдеться в спільній заяві родини Пінчуків.

Зі свого боку генеральний директор "Інтерпайпу" Фаді Храйбе констатував, що Дніпропетровська область - ключовий регіон групи, де знаходяться п'ять підприємств компанії, на яких працює близько 11 тисяч людей.

"Ми підключимо свої організаційні та фінансові ресурси для допомоги міській та обласній владі у здійсненні необхідних закупівель та інших організаційних питаннях. Працюючи в тісній зв'язці з місцевою владою, а також представниками всього бізнесу Дніпра і області, ми зможемо ефективніше протистояти епідемії", - зазначив гендиректор, слова якого наводяться в заяві.

Як повідомлялося, Фонд Олени Пінчук і Фонд Віктора Пінчука закупили 10 апаратів штучної вентиляції легенів для українських лікарень у Волинській, Донецькій, Закарпатській, Львівській, Луганській, Одеській, Чернівецькій областях, а також місті Києві.

"Інтерпайп" входить до десятка найбільших у світі виробників безшовних труб, є третім за величиною виробником суцільнокатаних залізничних коліс у світі.

У структурі компанії - п'ять промислових активів: "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод (НТЗ)", "Інтерпайп Новомосковський трубний завод (НМТЗ)", "Інтерпайп Ніко-Тьюб", "Дніпропетровський Втормет" і електросталеплавильний комплекс "Дніпросталь" під брендом "Інтерпайп Сталь".

Кінцевим власником Interpipe Limited є український бізнесмен Віктор Пінчук і члени його родини.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ