Події

Почалися перші випробування вакцини проти коронавірусу COVID-19

Фахівці приступили до першого тестування вакцини від коронавірусу нового типу COVID-19, заявив у середу гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

"Почалося перше випробування вакцини, всього через 60 днів після того, як була досліджена генетична послідовність коронавірусу. Це неймовірне досягнення", - заявив Гебреєсус на прес-конференції ВООЗ в Женеві.

"Ми дякуємо дослідникам у всьому світі, які зібралися разом для того, щоб системно підійти до оцінки експериментальної терапії", - додав він.

Крім того, Гебреєсус заявив, що ВООЗ організує дослідження методів лікування COVID-19.

"ВООЗ і партнери організовують дослідження в багатьох країнах, під час якого порівнюються ще не протестовані методи лікування", - зазначив гендиректор ВООЗ.

За словами Гебреєсуса, до дослідження приєдналися такі країни, як Аргентина, Бахрейн, Канада, Франція, Іран, Норвегія, Південна Африка, Іспанія, Швейцарія і Таїланд.

Він зазначив, що за допомогою такого дослідження можливо виявити найефективніший метод лікування наслідків зараження новим коронавірусом.

Станом на 18 березня, в світі виявлено понад 208 тис. заражених коронавірусом, більше 8000 померли. Більше 83 тис. інфікованих одужали, близько 117 тис. заражених на даний момент проходять лікування.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ