Події

Американські авіакомпанії просять допомоги уряду

Американські авіакомпанії попросили в уряду фінансової підтримки розміром понад $ 50 млрд, розмір і форми допомоги обговорюються з Білим домом і Конгресом, пише The Wall Street Journal.

Пакет, ймовірно, включатиме в себе кредити, гарантовані державою, гранти та інші заходи, включно зі звільненням від податків, розповіло джерело видання.

Галузева асоціація Airlines for America запропонувала надати $ 8 млрд у вигляді гарантій і грантів вантажоперевізникам, аеропортам.

У неділю чиновники Євросоюзу також повідомили, що обговорюють заходи з підтримки авіаперевізників, про які може бути оголошено найближчими днями. Зокрема, влада Нідерландів і Франції готова підтримати франко-нідерландську Air France-KLM.

Ситуація для авіакомпаній погіршується в зв'язку з новими заборонами на поїздки і падінням попиту. Президент США Дональд Трамп, зокрема, вирішив розширити список європейських країн, щодо яких діють обмеження на поїздки через поширення COVID-19, додав до нього Велику Британію і Ірландію.

У 2020 році через коронавірус глобальні авіаперевезення можуть скоротитися на 7%, прогнозують експерти Goldman Sachs. За їхніми підрахунками, в лютому-травні падіння може скласти від 15% до 45%.

Британська авіакомпанія Flybe, найбільший регіональний авіаперевізник Європи, перейшла під зовнішнє управління з 5 березня після відмови уряду виділити їй кредит  розміром 100 млн фунтів. Однією з причин краху компанія назвала епідемію коронавірусу, що викликала зменшення попиту.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ