Події

Україна посилить контроль за радіаційним рівнем імпортних товарів

Голова Державної санітарно-епідеміологічної служби України Сергій Риженко доручив посилити радіаційний контроль товарів, що надходять з-за кордону, зокрема, з територій, які могли зазнати радіоактивного забруднення внаслідок ядерної аварії в Японії.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України, С. Риженко провів селекторну нараду з головними санітарними лікарями регіонів.

"С. Риженко дав завдання посилити радіаційний контроль за транспортними засобами, продуктами харчування та іншими товарами, які ввозять з-за кордону на територію України, зокрема, з територій, які могли зазнати радіоактивного забруднення внаслідок ядерної аварії в Японії", - зазначається в повідомленні відомства.

Голова Держсанепідслужби Україні відзначив важливість постійного вимірювання потужності дози гама-випромінювання в пунктах постійного радіаційного контролю на територіях областей.

За інформацією МОЗ, наразі радіаційна обстановка на території Україні залишається стабільною.

"Перевищень гама-фону та допустимих рівнів вмісту радіонуклідів у продуктах харчування та питній воді на територіях, що не зазнали впливу наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, не зареєстровано", - йдеться в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ