Події

Перший із 45 молодих і здорових волонтерів у США отримає експериментальну дозу вакцини від коронавірусу

Перший учасник клінічних випробувань вакцини для захисту від коронавірусу отримає експериментальну дозу 16 березня, в понеділок, повідомляє агентство AP з посиланням на джерело в уряді.

Випробування проводитимуться на 45 молодих, здорових волонтерах у дослідницькому інституті в Сіетлі Kaiser Permanente Washington Health Research Institute з різними дозами вакцини, розробленої Національними інститутами охорони здоров'я США (NIH) і компанією Moderna Inc.

Джерела в галузі охорони здоров'я зазначають, що на повноцінне впровадження потенційної вакцини буде потрібно від 12 до 18 місяців.

"Вірогідність зараження учасників експерименту виключено, оскільки зразки не містять вірусу. Завдання випробування - переконатися, що вакцини не мають серйозних побічних ефектів, після чого можна буде приступити до більш широких випробувань", - зазначає джерело агентства.

Крім того, компанія Inovio Pharmaceuticals спробує почати випробування своєї вакцини в наступному місяці за участю кількох десятків добровольців в Університеті Пенсільванії і випробувальному центрі в Канзас-Сіті, штат Міссурі.

Нині кількість випадків зараження коронавірусом в США наблизилася до 3,5 тисяч, 65 людей загинули.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ