Події

ДБР провело слідчий експеримент у центрі Києва в рамках "справ Майдану"

Слідчі Управління з розслідування злочинів, скоєних у зв'язку з масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань (ДБР) провели слідчий експеримент на Інститутській у центрі Києва в кримінальному провадженні за фактом перевищення службових повноважень співробітниками правоохоронних органів і організації умисних убивств протестувальників 20 лютого 2014 року.

Як повідомляється на офіційному сайті ДБР, слідчі дії було проведено 11 березня з метою встановлення найбільш імовірного сектора, з якого було зроблено постріли в постраждалих учасників Майдану співробітниками правоохоронних органів з наявної в них нарізної табельної вогнепальної зброї.

"Для підтвердження даних, отриманих під час слідчого експерименту, буде призначено комплексні балістичну та судово-медичну експертизи фахівцями Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України та Київського міського клінічного бюро судово-медичних експертиз. Також найближчими днями буде проведено додаткові слідчі експерименти за участю потерпілих осіб і свідків на майдані Незалежності, вулицях Інститутській і Хрещатику", - ідеться в повідомленні.

У ДБР повідомляють, що активізували роботу із завершення всіх слідчих дій для перевірки й уточнення відомостей і встановлення обставин вчинення кримінальних правопорушень під час Революції гідності.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ