Події

Уряд України пропонує на три тижні обмежити масові заходи і скасувати заняття в навчальних закладах

Кабінет Міністрів України затвердив заходи, яких необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення поширення COVID-19.

"На засіданні Кабінету Міністрів, 11 березня, прийнято рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву", - йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

Зазначається, що одночасно, для виконання цього рішення, до 1 червня заборонено експорт товарів протиепідемічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

"Кабмін запропонував введення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб", - заявляють в уряді.

Водночас наголошується, що це не стосується заходів державної необхідності, а проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Окрім того, заплановано введення карантину в навчальних закладах терміном на три тижні.

Серед іншого, ухвалено рішення закупити інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ