Події

У Кабулі в день інавгурації президента Афганістану розірвалися чотири мінометні снаряди, поранено одного поліцейського

Чотири мінометних снаряди розірвалися в різних частинах Кабула в понеділок, коли в президентському палаці відбулась інавгурація новообраного глави держави Ашрафа Гані, поранений один поліцейський, повідомив глава прес-центру МВС країни Нусрат Рахімі.

"Сьогодні о 15:45 у різних частинах міста розірвалися чотири снаряди, поранений один співробітник поліції", - написав Рахімі в Фейсбуці.

За його даними, обстріл вівся з території четвертого поліцейського округу Кабула з саморобної реактивної установки, прикріпленої до легкового автомобіля.

"Снаряд розірвався поблизу ліцею "Істіклол", другий влучив у стіну готелю "Серена", один снаряд впав у парку "Зарнігор" і четвертий - поблизу мерії Кабула. Поранення отримав один співробітник поліції", - повідомив представник МВС.

Поліцейські розшукують бойовиків, які вчинили напад.

Раніше повідомлялося, що кілька вибухів пролунали під час виступу обраного президента Афганістану Гані після завершення церемонії інавгурації. Президент у прямому ефірі національного телебачення закликав усіх зберігати спокій.

"Ми не боїмося вибухів. Якщо моя жертва потрібна Афганістану, я готовий пожертвувати собою", - сказав Гані.

Телеканал "Tolo news" повідомляв, що один зі снарядів, що розірвалися поблизу президентського палацу в Кабулі, пошкодив автомашину віце-президента.

Незалежна виборча комісія Афганістану в середині лютого, через майже п'ять місяців, підвела остаточні підсумки виборів, що відбулись 28 вересня і оголосила Гані переможцем. За даними комісії, Гані набрав 50,64% голосів, за Абдуллу проголосували 39,52% виборців.

Разом із тим команда чинного прем'єра Абдулли Абдулли опротестувала ці результати, заявивши, що комісія незаконно приписала Гані понад 300 тис. голосів, які не мають біометричного підтвердження. Незадоволені оголошеними підсумками комісії були і інші учасники президентської гонки. У комісії зі скарг на президентських виборах було зареєстровано понад 16,5 тис. скарг.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ