Події

ДБР повідомило про підозру екс-главі Дніпровського райсуду Києва у "справі Майдану"

Слідчі Державного бюро розслідувань Управління з розслідування злочинів, скоєних у зв'язку з масовими протестами в 2013-2014 рр, спільно з прокурорами профільного Департаменту Офісу генпрокурора 6 березня повідомили про зміну раніше повідомленої підозри колишньому голові Дніпровського районного суду міста Києва.

"Екс-глава суду підозрюється в: - організації винесення суддями суду завідомо неправосудних рішень (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу України); незаконному перешкоджанні організації та проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчиненому посадовою особою за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ст. 340 Кримінального кодексу України); незаконному втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду (ч. 3 ст. 27, ч.1 ст. 376-1 Кримінального кодексу України)", - повідомляє прес-служба ДБР у п'ятницю.

Слідством встановлено, що колишній голова Дніпровського районного суду, а нині адвокат 19 лютого 2014 р організував незаконне втручання в автоматизовану систему документообігу суду "Д-3" і винесення неправосудних постанов про застосування щодо 11 свідомо незаконно затриманих громадян запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для перешкоджання організації та проведенню мирних зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій в Києві.

"У разі доведення провини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 8 років", - зазначили в ДБР.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ