Події

Апеляційний суд залишив під частковим домашнім арештом екс-директора Гутянського лісгоспу

Харківський апеляційний суд відмовився змінити запобіжний захід колишньому директору Гутянського лісгоспу Віктору Сисі, підозрюваному у службовій недбалості, через яку незаконно вирубали понад 200 дубів (ч.2 ст.367 КК України).

"Колегія суддів відмовила у задоволенні апеляційних скарг прокурора і захисників", - повідомили в прес-службі Харківського апеляційного суду.

Як повідомлялося, 13 січня Сисі оголосили про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) КК України. За даними досудового слідства, у Володимирському лісництві ДП "Гутянське лісове господарство" невстановленими особами в жовтні-листопаді 2019 року було незаконно вирубано і вивезено понад 200 дубів. В результаті державі було завдано збитків майже на 4,2 млн.грн.

17 січня року Московський райсуд Харкова задовольнив обраний Сисі запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Раніше, 30 жовтня 2019 року Сиса був затриманий при спробі дати хабар $ 100 тис детективу НАБУ. За інформацією НАБУ, затриманий пропонував хабар за вирішення питання про закриття кримінального провадження за фактом протиправного відчуження значних обсягів неврахованого майна державного підприємства у вигляді деревини і продаж лісоматеріалів за заниженими цінами на користь підконтрольних йому приватним суб'єктам господарювання.

2 листопада 2019 року Вищий антикорупційний суд обрав Сисі запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном 60 днів з можливістю внесення застави 4 млн. 994,6 тис.грн). Після внесення цієї суми Сиса вийшов на свободу.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ