Події

СБУ повідомила про підозру звільненому з ОРДО українцеві, який катував співвітчизників

Служба безпеки України (СБУ) повідомила про підозру звільненому з окупованих регіонів Донецької області громадянину України, який катував інших утримуваних "ДНР" українців.

"Громадянин під час перебування у в'язниці так званого "МДБ ДНР" на території колишнього заводу "Ізоляція" в Донецьку добровільно вступив до складу зазначеного незаконного збройного підрозділу. Спільно з іншими учасниками незаконного збройного формування він застосовував фізичне насильство й катував своїх співгромадян, і цивільних осіб, і полонених військовослужбовців Збройних сил України, яких утримували в цій катівні", - повідомляє прес-центр СБУ.

Докази слідчі зібрали в результаті проведених допитів потерпілих.

Під час проведення обшуку за місцем проживання зловмисника слідчі СБУ виявили та вилучили речі, предмети й документи, які підтверджують його участь у терористичній організації "ДНР".

Йому інкримінують ч. 1 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни), ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове слідство.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ