Події

Греція не готова до нового притоку біженців, заявляють в уряді

Міністр у справах міграції та притулку Греції Панайотіс Мітаракіс заявив про неготовність країни до нового притоку нелегалів, повідомляє в понеділок грецький телеканал Ant1 TV.

"Наша країна не може бути доступною для всіх", - зазначив міністр.

Співробітники правоохоронних органів Греції використовували гучномовці, щоб англійською та арабською мовами попередити мігрантів, які вийшли на турецько-грецький кордон про те, що "кордон закритий".

Приблизно 1,2 тис. нелегалів прибули за 1 і 2 березня в східну частину Греції після того, як в Анкарі оголосили про відкриття кордонів в ЄС для біженців, йдеться в заяві Управління Верховного комісара Організації ООН (УВКБ).

Туреччина минулого тижня оголосила, що країна відкрила кордони з ЄС для біженців, оскільки нездатна впоратися з новою хвилею мігрантів з Сирії. Після цього тисячі нелегалів ринули до кордону з Грецією.

В Європі тепер побоюються нової міграційної кризи, схожої на ту, яка вразила її в 2015 році. Влада Греції направила на кордон з Туреччиною сили безпеки країни і розмістила там додаткові загони поліції. Греція заявила, що на місяць зупиняє прийом заяви на отримання політичного притулку.

У понеділок президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган попередив, що в Європу скоро попрямують мільйони біженців. Зі свого боку, за даними глави МВС Туреччини Сулеймана Сойлу, в понеділок кількість біженців, що прямують в ЄС через Грецію або Болгарію перевищила 117 тис. осіб.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ