Події

Суд відправив під арешт із багатомільйонними заставами шістьох учасників схеми торгівлі викраденими у ЄС елітними автомобілями

За клопотанням Офісу генпрокурора суд застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до шістьох осіб, яких підозрюють у незаконному заволодінні автомобілями на території країн Євросоюзу.

"Суд також визначив організатору розмір застави у 17 млн грн, а членам групи на загальну суму 15,7 млн грн", - йдеться в оприлюдненому у п'ятницю на сайті Офісу генпрокурора повідомленні.

Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, Офіс генерального прокурора 26 лютого повідомив про викриття схеми продажу елітних автомобілів, викрадених у ЄС. Шістьом людям повідомлено про підозру у створенні злочинної групи та незаконному заволодінні транспортними засобами. Учасники злочинної групи оформляли на себе і на підставних осіб договори лізингу на автомобілі еліт-класу.

Злочинна схема налічувала 56 епізодів. Збиток від незаконної діяльності перевищив EUR4 млн. У рамках розслідування проведено понад 80 санкціонованих обшуків у низці областей України, вилучено документацію, банківські картки, 10 автомобілів еліт-класу, велику кількість номерних державних знаків, готівки, зброї, боєприпаси та наркотики. Крім того, вилучено декілька закордонних паспортів і водійські посвідчення іншої держави, очевидно, з підробленими персональними даними.

Того самого дня в ОГП поінформували, що в рамках цієї справи повідомлено про підозру депутату Ужгородської міської ради Закарпатської області у створенні злочинної організації та незаконному заволодінні транспортними засобами (ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 289 КК України). Прізвища підозрюваного у відомстві не зазначили. Водночас, як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про депутата Ужгородської міської ради Михайла Чурила. Крім того, інформоване джерело повідомило агентству, що організатор цієї схеми - син колишнього голови Конституційного Суду України Андрія Стрижака.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ