Події

Офіс генпрокурора направив до суду обвинувальний акт стосовно екс-судді Дніпровського райсуду Києва за рішення за часів Майдану

Прокурори Офісу генерального прокурора 27 лютого направили до Дніпровського районного суду м. Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою одного з колишніх суддів Дніпровського районного суду столиці в незаконному перешкоджанні в лютому 2014 року організації та проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій за попередньою змовою групою осіб, і в постановленні суддею завідомо неправосудних рішень.

"За версією слідства, зазначена особа, перебуваючи на посаді судді Дніпровського районного суду м. Києва, 19 лютого 2014 року розглянула в судовому засіданні та задовольнила необґрунтовані клопотання про обрання двом підозрюваним виключного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а одній людині суддя обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання", - повідомляється на сайті Офіс генпрокурора в четвер.

У подальшому, за результатами досудового розслідування кримінального провадження стосовно зазначених незаконно затриманих осіб, кримінальне провадження було закрито за відсутністю в їхніх діях складу кримінального злочину. Таким чином, зазначають у відомстві, були порушені конституційні права громадян на свободу та особисту недоторканність, гарантовані ст. 29 Конституції України.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Державного бюро розслідувань.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ