Події

Макрон наголошує на важливості координації країн Європи в боротьбі з коронавірусом

Європейські країни повинні демонструвати населенню, що вони тісно співпрацюють для ефективної боротьби з новим типом коронавірусу COVID-19, заявив президент Франції Емманюель Макрон в ході візиту до Італії.

"Важливо показати, що кожна країна вживає заходів, тісно координуючись при цьому на європейському рівні", - наводять європейські ЗМІ слова Макрона.

Він додав, що країни Європи діють відповідно до рекомендацій учених і лікарів.

В європейських країнах зростає кількість випадків зараження новим типом коронавірусу COVID-19, влада активізує заходи з боротьби з поширенням захворювання. Найбільш складна ситуація склалася в Італії, де зараз кількість інфікованих перевищила 500 осіб. При цьому 14 з хворих померли, 42 одужали.

Раніше цього тижня перші випадки зараження були зафіксовані в Греції, на материковій частині Іспанії, в Хорватії, Австрії та в інших країнах Європи.

Коронавірус COVID-19, що викликає пневмонію, почав поширюватися з китайського міста Ухань - адміністративного центру китайської провінції Хубей - в грудні 2019 року.

У світі, за винятком материкової частини Китаю, кількість заражених коронавірусом Covid-19 досягла 3530, збільшившись за добу на 627. Зі свого боку в Китаї з грудня 2019 року кількість жертв коронавірусу склала 2744 людей, зареєстровано 78 497 випадків захворювання.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ