Події

Повернення тіла загиблого 18 лютого українського бійця стало результатом діалогу сторін у робочій групі ТКГ - Кузнєцов

Повернення тіла загиблого 18 лютого під час бойового зіткнення в Луганській області військовослужбовця Максима Хітайлова стало результатом активного діалогу в рамках робочої групи з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у Мінську, зазначає представник України в цій групі Геннадій Кузнєцов.

"Сьогодні на лінії розмежування в межах Луганської області відбулося передання тіла загиблого внаслідок бойового зіткнення 18.02.2020 року захисника Вітчизни, солдата Хітайлова Максима Євгеновича 1997 року народження, а також останків, можливо, військовослужбовця Збройних сил України, який загинув під час бойових дій у районі Луганського аеропорту в 2014 році", - повідомив він у четвер агентству "Інтерфакс-Україна".

Кузнєцов зазначив, що повернення тіла й останків є результатом активного діалогу сторін у рамках робочої групи з гуманітарних питань ТКГ і відновлення переговорного процесу в частині пошуку зниклих безвісти.

"Висловлюємо щирі співчуття родині загиблого. Сподіваємося, що проведення відповідних експертних процедур дасть змогу отримати нехай і дуже важку, але істину щодо особи, яку розшукують рідні", - зазначив він.

Загиблий 18 лютого під час бойового зіткнення Максим Хітайлов служив солдатом-гранатометником 72-1 Окремої механізованої бригади ім. Чорних запорожців Збройних сил України. До служби він жив і ріс у селі Полтавської області. Хітайлова було прийнято на військову службу за контрактом у квітні 2019 року на посаду гранатометника.

Як повідомлялося, у вівторок уранці, 18 лютого, внаслідок зіткнення поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний (Луганська обл.) загинув один і були поранені четверо українських військовослужбовців.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ