Події

Прокуратура в апеляції домоглася реального терміну для харків'янки, що виманювала у людей гроші під виглядом продажу автомобілів

Харківський апеляційний суд погодився посилити покарання жінці, засудженій за шахрайство (ч.2 ст. 190 КК України), замінивши умовний термін реальним.

"Заступник прокурора області в апеляційній скарзі наполягав на призначенні покарання у вигляді позбавлення волі, яке необхідно відбувати реально в умовах ізоляції від суспільства. Судом апеляційної інстанції ... призначено покарання обвинуваченої у вигляді 2 років позбавлення волі", - повідомляє прес-служба прокуратури.

Як було встановлено, на початку січня 2018 року звинувачена з групою людей, що діяли від імені приватного підприємства, розмістила в інтернеті оголошення про продаж автомобілів різних марок на вигідних умовах з безпроцентною розстрочкою. Коли за номером, вказаним у оголошенні, дзвонив потенційний покупець, йому пропонували приїхати в офіс, щоб з'ясувати всі подробиці покупки, підбору комплектації автомобіля і його транспортування. Потім клієнта переконували заплатити 10% внеску на рахунок покупки авто. Обвинувачена під виглядом договору завдатку давала підписати договір інформаційного обслуговування з питань діяльності та подальшої участі клієнта в програмі платіжної системи і надавала квитанцію про оплату на розрахунковий рахунок підприємства. Крім того, клієнт повинен був заплатити за доставку автомобіля. Але машину в кінцевому підсумку він так і не отримував.

Було встановлено, що таким чином були обмануті 11 осіб. Загальна сума завданих ним збитків складає 521,5 тис.грн.

У суді обвинувачена визнала провину частково. Вона не відшкодувала матеріальні збитки постраждалим.

Ленінський районний суд Харкова визнав жінку винною і засудив її до 3 років позбавлення волі, звільнивши від покарання з випробувальним терміном на 3 роки.

Прокуратура подала апеляційну скаргу на вирок суду першої інстанції.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ