Події

Трамп пригрозив заборонити співробітникам адміністрації слухати його міжнародні телефонні розмови

Президент США Дональд Трамп розглядає можливість заблокувати доступ співробітникам адміністрації до його телефонних розмов з іноземними лідерами, повідомляє в четвер агентство Bloomberg.

"Роками так робили, коли телефонуєш іноземному лідеру, розмову слухають. Я можу повністю припинити цю практику, можу повністю її припинити", - заявив Трамп в інтерв'ю на радіо.

За словами Трампа, його телефонні розмови з іноземними лідерами слухають приблизно 25 осіб.

Телефонні розмови президента зі світовими лідерами регулярно відслідковуються помічниками з національної безпеки в Білому домі, а також високопоставленими посадовими особами в Держдепі і розвідки США, щоб урядові чиновники були в курсі того, що обговорював президент. Також подібна практика покликана захистити президента, якщо зарубіжні країни публікують викривлену інформацію щодо бесіди.

Деталі розмов Трампа не раз потрапляли в ЗМІ. Так Washington Post публікувала стенограми його розмов з колишнім прем'єр-міністром Австралії Малкольмом Тернбуллом і екс-президентом Мексики Енріке Пеньєю Ньєто. Найгучніший скандал викликало повідомлення інформатора, який після розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським заявив, що Трамп просував під час бесіди власні інтереси.

Стосовно Трампа демократи в Палаті представників ініціювали процедуру імпічменту 24 вересня 2019 року, після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою президента США з українським президентом Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня. Під час розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування щодо екс-віце-президента США Джо Байдена і його сина Гантера, а також передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

Білий дім після "українського скандалу" вже здійснив кроки, задля обмеження кількості чиновників, яким дозволено слухати дзвінки або читати їх стенограми, повідомляв телеканал CNN у грудні.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ