Події

Сторони конфлікту на Донбасі висловлюють прихильність Мінським угодам - спецпредставник ОБСЄ

Сторони конфлікту на Донбасі висловлюють прихильність Мінським угодам і готові докласти більше зусиль для реалізації рішень саміту "нормандської четвірки", заявила спецпредставник ОБСЄ Гайді Грау на брифінгу в Мінську в середу.

"Рівно п'ять років тому було підписано комплекс заходів щодо виконання Мінських угод. Його схвалили лідери "нормандської четвірки" та Рада безпеки ООН. Комплекс заходів спільно з Мінським протоколом і Мінським меморандумом є основою для мирного врегулювання конфлікту на сході України. Сторони висловлюють прихильність Мінським угодам, але для вирішення конфлікту все ще потрібні зусилля і політична воля сторін", - сказала Грау.

"На жаль, люди все ще гинуть. При цьому обмеження свободи пересування Спеціальної моніторингової місії перешкоджає моніторингу режиму припинення вогню", - додала вона.

"І все-таки сьогодні мене порадувало те, що сторони висловили готовність докласти більше зусиль для реалізації висновків "нормандського саміту", - констатувала спецпредставник ОБСЄ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ