Події

Кличко показав, як вандал з Алеї художників займається прибиранням Києва

20-річний молодий чоловік із Київської області, який у ніч на 29 січня пошкодив LED-підсвічування перил на Алеї художників у Києві та притягнений до громадських робіт, уже кілька днів прибирає туристичні об'єкти та вулиці Подільського району столиці, повідомляє мер міста Віталій Кличко.

Відео, де видно, як чоловік працює на благо міста, Кличко розмістив на своїй сторінці у Facebook.

"Друзі! Пам’ятаєте вандала, який у ніч на 29 січня пошкодив LED-підсвітку перил на Алеї художників? Поліція затримала молодика та ще кількох його "сподвижників" оперативно. А я тоді сказав, що наполягатиму, аби тих, у кого "сверблять" руки псувати міське майно, залучали до громадських робіт на користь міста. І от вам результат! Наш 20-річний "недогерой", родом із Київської області, вже кілька днів прибирає туристичні об’єкти та вулиці Подільського району, де він і займався вандалізмом", - зазначив мер у замітці до відео.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, молодого чоловіка притягнуто до громадських робіт на три тижні - мінімум по 3 години щодня. Він уже попрацював на Алеї художників, де відмивав написи з перил; згрібав листя в сквері на Контрактовій площі та прибирав сніг біля кінотеатру "Жовтень"; чистив схили біля пам'ятника Магдебурзькому праву.

"Я вважаю, що це буде гарним уроком і для хлопця, і для інших потенційних вандалів. Бо не можна паплюжити те, що створено для громади і гостей Києва! Треба цінувати й берегти красу міста, в якому ми живемо і яке любимо!" - зазначив Кличко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ