Події

Пентагон отримає $3,2 млрд на розробку та створення гіперзвукової зброї

Міністерство оборони США спрямувало запит на $3,2 млрд на програми створення гіперзвукової зброї в рамках нового бюджету Пентагону, повідомило оборонне видання Jane's.

Воно зазначає, що гіперзвукова ударна зброя стала одним із пріоритетів у військовому бюджеті США на 2021 фінансовий рік (починається з 1 жовтня 2020 року).

У червні 2018 року Пентагон повідомив, що військово-морські сили очолять розробку універсального планувального гіперзвукового блоку для використання у відповідних програмах флоту, армії та ВПС.

За даними Дослідницької служби Конгресу (CRS), передбачається, що у ВМС США універсальним гіперзвуковим блоком оснащуватимуться ракети на підводних човнах. Армія встановить такі блоки на двоступеневій ракеті-носії наземного базування. А ВПС США оснастять гіперзвуковим блоком із твердопаливною ракетою класу "повітря-земля" стратегічні бомбардувальники B-52H Stratofortress.

З матеріалів CRS випливає, що льотні випробування відбуватимуться в 2020-22 роках, а самі розробки триватимуть до 2024 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ