Події

Організаторів угруповання зі збуту фальсифікованих ліків заарештовано в Україні з можливістю застави

Двом особам, яких підозрюють у створенні злочинної організації, що виготовляла і реалізовувала на території України і за її межами фальсифіковані лікарські засоби, 10 лютого змінено запобіжний захід на тримання під вартою з альтернативою внесення 3 млн грн і 5 млн грн застави.

"За даними слідства, злочинна організація налагодила збут фальсифікованих лікарських засобів на території 18 країн, зокрема в США, ЄС, країнах Азії та Близького Сходу. Потерпілими від її "діяльності" стали 13 найбільших світових фармацевтичних компаній", - повідомляється на офіційному сайті Офісу генерального прокурора у вівторок.

Раніше Офіс генерального прокурора і Національна поліція повідомили про підозру цим особам у вчиненні кримінальних злочинів за ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.3 ст.21-1 (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів), ч. 3 ст.229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару), ч.3 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських коштів), ч.3 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ