Події

У Харкові помічниця судді вимагала хабар за "позитивне" рішення суду в справі про ДТП

Прокуратура Харківської області повідомила про підозру одній з помічниць судді Московського районного суду міста, яка вимагала 15 тис.грн за вплив на судове рішення у справі про ДТП.

Як повідомляє прес-служба прокуратура Харківської області, підозрюваній інкримінується ч. 3 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на особу, уповноважену на виконання функцій держави, поєднану з вимаганням такої вигоди) КК України.

"У ході досудового розслідування встановлено, що помічниця судді вказаного суду отримала як неправомірну вигоду за вплив на суддю, грошові кошти загальною сумою 15тис.грн. Помічниця судді в обмін на гроші обіцяла вплинути на винесення рішення на користь заявника при розгляді матеріалу про адміністративне правопорушення", - йдеться в повідомленні.

За даними правоохоронців, помічниця судді отримала необхідну суму частинами. Спочатку 5 тис. грн, потім - 10 тис. грн. При отриманні другого траншу її було затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Кримінальне провадження розслідує слідче управління ГУ Нацполіції в Харківській області. Оперативний супровід забезпечує управління стратегічних розслідувань в Харківській області. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура області.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ