Події

До Окружного адмінсуду надійшли позови від Мін’юсту анулювати реєстраційні свідоцтва 48 партій

До Окружного адміністративного суду Києва надійшло 48 позовів від Міністерства юстиції України щодо анулювання реєстраційних свідоцтв низки політичних партій, повідомляє прес-служба ОАСК.

"Позивач вважає, що наявні правові підстави для звернення з позовом до суду про анулювання реєстраційного свідоцтва, оскільки відповідач - політична партія не висувала своїх кандидатів на виборах президента України та виборах народних депутатів протягом десяти років", - йдеться в повідомленні.

Так, нині до Окружного адмінсуду надійшло 35 відповідних позовів. Серед відповідачів, зокрема, зазначені такі партії, як "Трудова Україна", "Організація українських націоналістів", "Громадянська партія "Пора", Соціал-демократична партія України, "Блок опозиційних сил" та інші.

"Нині суд вирішує питання відкриття проваджень за цими адміністративними позовами", - додали в суді.

Пізніше прес-служба ОАСК на сторінці у Facebook дописала, що загалом наразі до суду надійшло від Мін'юсту 48 позовів щодо анулювання реєстраційних свідоцтв партій.

"Сьогодні Окружний адміністративний суд Києва здійснив автоматизований розподіл і визначив склад суду ще в 13 адміністративних позовах, які надійшли від Міністерства юстиції України щодо анулювання реєстраційних свідоцтв політичних партій. Загалом наразі до ОАСК надійшло від Мін'юсту 48 відповідних позовів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, раніше міністр юстиції Денис Малюська у відео на Facebook заявив, що в Україні зареєстровано 349 політичних партій, з яких майже 48 "партій зомбі", які не функціонують. Водночас є цілий "тіньовий ринок", на якому за значні суми купують та продають політичні партії.

"Ми подали позови про анулювання реєстрації одночасно всіх партій, діяльність яких на сьогодні не відповідає вимогам закону. А саме - невисування політичною партією своїх кандидатів на вибори президента України та народних депутатів України протягом десяти років", - йдеться в повідомленні.

Серед партій, названих Малюською, Партія ветеранів Афганістану, Соціал-демократична партія України, "Організація українських націоналістів", "Жінки України", Християнсько-демократичний союз, Партія захисників Вітчизни, Партія промисловців і підприємців України, Народний рух України за єдність, Українська партія честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю, "Пора", Ліберально-гуманістична партія "Товариш", Всеукраїнська козацька партія, "Русичі", Партія козаків України, "Україна понад усе!", Партія "Дітей війни", "Наш дім", Партія сильної влади та ін.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ