Події

Українець, у якого виявили коронавірус на лайнері Diamond Princess, госпіталізований до японської лікарні

Заражений коронавірусом українець, член команди лайнера Diamond Princess, перевезений до японської лікарні, повідомили в неділю в Міністерстві охорони здоров'я України.

"На борту лайнера Diamond Princess в українця, члена команди лайнера, виявлена гостра респіраторна хвороба, викликана коронавірусом 2019 nCoV. Зараз українець перевезений в японську лікарню. Там він буде перебувати в ізоляції під наглядом не менше 14 днів. МОЗ України щодня інформуватиме про стан його здоров'я", - йдеться в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук.

У Державної прикордонної служби України є перелік усіх 25 громадян України, які перебувають на лайнері Diamond Princess. Після повернення їх в Україну за ними буде встановлено медико-санітарне спостереження.

"Міністерство охорони здоров'я, праці і добробуту Японії сьогодні підтвердило на судні 6 нових випадків гострої респіраторної хвороби, викликаної коронавірусом 2019 nCoV (5 членів екіпажу і у одного з пасажирів). З моменту реєстрації першого випадку тестування пройшли 336 осіб, у 70 випадках - був отриманий позитивний результат тестування", -сказано в повідомленні.

Серед підтверджених випадків гострої респіраторної хвороби, викликаної коронавірусом 2019 nCoV на лайнері громадяни таких країн: Японії - 28 осіб, США - 14, Австралії - 7, Канади - 7, Гонконгу - 3, Китаю - 2, Нової Зеландії - 1, Філіппін - 5, Аргентини - 1, Великої Британії - 1 і України - 1.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ