Події

Ситник і Аваков обмінялися "уколами"

Директор НАБУ Артем Ситник дав зрозуміти, що розглядає ситуацію, через яку він потрапив до реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення, як помсту йому з боку глави МВС України Арсена Авакова за "справу рюкзаків", де фігурантом був син міністра Олександр Аваков, на що міністр внутрішніх справ відреагував низкою критичних зауважень у соцмережах.

"Це адміністративна справа - продовження історії з рюкзаками. Деякі міністри жадають помсти і, відповідно, роблять усе, щоб якось вплинути на моє перебування на посаді... Я майже закінчив і подаватиму скаргу до Європейського суду. Це єдиний ... один із дієвих способів переглянути це рішення ... Я не збираюся миритися з незаконними рішеннями. І я зроблю все, щоб їх було скасовано", - заявив Ситник на прес-конференції у п'ятницю в Києві.

Через кілька годин Аваков у своєму акаунті в соцмережі Twitter написав низку постів такого змісту: "Начальник НАБУ, корупціонер із реєстру - шукає привід виправдати своє неоплачене пияцтво, звинувачуючи кого завгодно, крім себе. За своє життя я звик пробачати дурням. Так легше не занурюватися в їхній бруд. Навіть можу дати поради: 1. Порушити пару-трійку фейкових справ самому. 2. Написати в ДБР, що міністр змушував його пити дорогий алкоголь і не платити за нього. 3. Написати в американське посольство, що це не він заявляв про підтримку Гіларі (Клінтон - ІФ) проти (Дональда - ІФ) Трампа. А його змусили. 3. Написати в спортлото ... Тоді всі зрозуміють - ідіот. А ідіотів - шкода, їм треба допомагати".

Як повідомлялося, керівника НАБУ звинуватили в отриманні подарунка у вигляді 25 тис. грн за 6 днів відпочинку на базі відпочинку в Рівненській області. У грудні 2019 року стало відомо про рішення апеляційного суду, згідно з яким Ситника визнали винним у скоєнні корупційного правопорушення. В результаті цього він потрапив до "реєстру корупціонерів".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ