Події

Громадянин РФ організував угруповання, яке під виглядом автомобільних перевезень привласнило майно на 10 млн грн, справу передано до суду

Національна поліція України передала до суду справу організованого громадянином Росії злочинного угрупування, яке привласнювало чуже майно під виглядом надання послуг з автоперевезень товару.

"За версією слідства, вказані особи реєструвалися на сайтах автоперевізників, підшуковували вантаж для перевезення та, видаючи себе за добросовісних перевізників, надавали підприємцям підроблені документи. Завантажившись товаром, нерозмитнені вантажні автомобілі з підробленими номерними знаками, не доставляли вантаж до місця призначення", - повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

Слідчі вважають, що в подальшому учасники злочинної організації реалізовували присвоєне майно. Завданий потерпілим збиток оцінюється в більше ніж 10 млн грн.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ч. 4 ст. 190 (шахрайство) і ч. 4 ст. 358 (підроблення документів) КК України.

Зазначається, що правоохоронцям вдалося повернути власникам вкрадене майно на суму приблизно 6 млн грн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ