Події

Глава Нацкомітету демократів вимагає перерахувати результати кокусів в Айові

Голова Національного комітету Демократичної партії США Томас Перес закликав демократів Айови провести перерахунок результатів внутрішньопартійних виборів.

"Всьому є межа. У світлі проблем, які виникли при реалізації плану відбору делегатів, і для забезпечення суспільної довіри до результатів (кокусів - ІФ) я закликаю Демократичну партію Айови негайно почати перерахунок (результатів - ІФ)", - написав Перес в своєму Твіттері.

До четверга було оброблено 97% бюлетенів на попередніх первинних виборах Демократичної партії в американському штаті Айова.

Зараз на них лідирує колишній мер міста Саут-Бенд Піт Буттіджіч - у нього 26,2% голосів. У його найближчого переслідувача - сенатора від штату Вермонт Берні Сандерса - 26,1%.

На третьому місці залишається сенатор від штату Массачусетс Елізабет Воррен (18,2%). Колишній віце-президент США Джо Байден займає четверте місце (15,8%).

Голосування відбулося ще в понеділок, проте через технічні неполадки і перевірки даних на достовірність підрахунок голосів так досі і не завершений.

Раніше Байден висловив невдоволення демократам Айови через затримку результатів кокусів і зажадав "вичерпного пояснення" ситуації, що склалася.

Президент США Дональд Трамп також виступив з критикою на адресу демократів за погану організацію внутрішньопартійних виборів в Айові.

Айова стала першим штатом, в якому відбулися попередні внутрішньопартійні вибори. Традиційно вони проводяться у вигляді кокусів і праймеріз. Кокуси припускають збори прихильників партії, в ході яких проходить обговорення ймовірних кандидатів у президенти. Після завершення всіх виступів відбувається голосування, при цьому в кожній партії існують відмінності в його проведенні.

Американські ЗМІ зазначають, що перші кокуси традиційно грають ключову роль у боротьбі претендентів в кандидати від партії, хоча і не гарантують їм безпосереднього успіху в подальшій боротьбі. Однак ці вибори дають можливість прихильникам партії вперше висловити свою підтримку тому чи іншому кандидату. Крім того, переможець попередніх внутрішньопартійних виборів часто отримує більше уваги в ЗМІ і фінансування для своєї виборчої кампанії.

Крім того, перші етапи внутрішньопартійних виборів в США, дозволяють відсіяти найбільш слабких претендентів на висунення кандидатом в президенти країни.

Перші праймеріз - таємне голосування за певного кандидата або делегата - пройдуть 11 лютого в штаті Нью-Гемпшир. Це буде друге внутрішньопартійне голосування. Потім кокуси і праймеріз відбудуться в інших штатах.

Зазвичай, голосування в останні місяці первинних виборів носить скоріше формальний характер, тоді як ймовірний переможець визначається на більш ранніх етапах. Результат первинних виборів нерідко визначають результати кокусів і праймеріз у перших невеликих штатах - зокрема, в Айові.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ