Події

ДБР повідомило про підозру екс-слідчому, який незаконно затримав 4 людей за нібито участь у масових заворушеннях під час Революції гідності

Слідчі відділу розслідування "справ Майдану" Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру екс-слідчому Дніпровського районного управління ГУ МВС України в м. Києві.

"Слідство встановило, що колишній правоохоронець незаконно затримав та притягнув до кримінальної відповідальності чотирьох осіб за нібито участь у масових заворушеннях 18 лютого 2014 року в центральній частині міста Києва", - повідомляє прес-служба ДБР.

Екс-правоохоронцю інкримінують ч. 1 ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем), ч. 3 ст. 371 (завідомо незаконне затримання), ч. 2 ст. 372 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності поєднане з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину, зі штучним створенням доказів та фальсифікацією), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання про запобіжний захід.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ