Події

Суд продовжив до 3 квітня арешт підозрюваному у вбивстві бізнесмена з Івано-Франківщини ветерану АТО "Бучі"

Печерський суд Києва продовжив арешт екс-військовослужбовця Владислава Грищенка, підозрюваного у замаху на бізнесмена з Івано-Франківщини, до 3 квітня, передає Hromadske.

Було також продовжено арешт підозрюваному в замовленні замаху Василю Шкондеюку.

Адвокат Грищенка заявив, що з його підозрюваним провели лише одну слідчу дію, і назвав тримання під вартою спробою тиску з метою самообмови.

Суд також продовжив на чотири місяці термін досудового розслідування у справі, в якій фігурує Грищенко та його дружина Інна, відомі під позивними "Буча" та "Пума". Їхні голоси також фігурують у телефонних розмовах, використаних як докази у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Прокурори клопотали про продовження термінів досудового слідства через необхідність проведення додаткових слідчих дій, допиту свідків, проведення нових і додаткових експертиз.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру деяким фігурантам справи. Того самого дня відбувся брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому було частково розкрито проміжні результати розслідування та названо імена підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, усіх їх затримано. Подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

23 січня Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід Інні Грищенко ("Пумі") на домашній арешт.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ