Події

Світовий банк обговорює з Китаєм можливі заходи надання допомоги в боротьбі з коронавірусом

Президент Світового банку Девід Малпасс заявив, що банк готовий надати допомогу Китаю в боротьбі з поширенням коронавірусу й обговорює з китайськими офіційними особами можливі заходи в цьому напрямі.

"Я хотів би висловити своє співчуття китайському уряду та китайському народу в зв'язку з втратами від спалаху епідемії коронавірусу в Китаї. Це серйозна проблема для громадської охорони здоров'я, з якою стикається Китай і решта світу, що потребує продовження скоординованих дій та прозорості і всередині країни, і у світовому масштабі", - цитують китайські ЗМІ заяву фінансиста.

Малпасс зазначив, що розглядаються такі варіанти допомоги, як епіднагляд за захворюванням, гарантування продовольчої безпеки, обмін міжнародним досвідом у протистоянні таким кризам, аналіз впливу епідемії на економіку Китаю.

"У середньостроковій перспективі ми можемо працювати разом, щоб іще більше підвищити стійкість Китаю до надзвичайних ситуацій у сфері суспільної охорони здоров'я, винести уроки з цієї надзвичайної ситуації та поділитися цим досвідом із рештою світу", - наголосив президент СБ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ