Події

Поки немає необхідності в якихось надзвичайних заходах усередині України через коронавірус, але реакція в разі необхідності буде миттєвою

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов зазначає, що поки немає необхідності робити якісь надзвичайні заходи всередині України через "уханьський" коронавірус, але реакція в разі необхідності буде миттєвою.

В ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на каналі "Україна" в п'ятницю, відповідаючи на питання про те, чи не повинна Україна діяти більш серйозним чином у зв'язку з коронавірусом, Данілов сказав: "Нам зараз вживати таких заходів, коли у нас немає навіть натяку на появу цього вірусу всередині країни, я вважаю поки що недоречним. Якщо тільки у нас з'явиться якась ситуація, на яку ми повинні реагувати, реагування буде моментальним. У нас для цього вжито всіх необхідних заходів".

Данілов вказав, що безпосередньо в місті Ухані, де почався спалах коронавірусу, знаходиться лабораторія з найвищим рівнем захисту (на території Уханьського інституту вірусології - ІФ).

"Тому китайці сьогодні розуміють набагато, можливо, більше інших, і вони вживають таких заходів. Вони сьогодні локалізували повністю всі ці міста, за наявною інформацією, локалізовано 8 таких міст, з яких виїхати неможливо", - зазначив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ