Події

Загороднюк подякував Помпео за допомогу США в реформуванні Міноборони та набутті ЗСУ оперативних можливостей

Міністр оборони України Андрій Загороднюк на зустрічі з державним секретарем США Майком Помпео подякував йому за американську допомогу в реформуванні українського Міністерства оборони і набутті Збройними силами України оперативних можливостей.

"Під час зустрічі українська сторона наголосила, що Сполучені Штати Америки є стратегічним партнером і надійним другом України, який підтримує її від самого початку російської збройної агресії. Вітаючи американського чиновника, міністр оборони Андрій Загороднюк подякував за всебічну допомогу, яку ця країна надає в реформуванні оборонного відомства України та набутті Збройними силами України оперативних можливостей", - повідомляє Міноборони України в п'ятницю.

Загороднюк відзначив важливість допомоги Україні з боку Сполучених Штатів у сфері оборони, яка цього року становитиме до $300 млн.

Українська сторона поінформувала американських колег про хід операції об'єднаних сил на сході України. Під час діалогу також було дано оцінку дестабілізаційним діям РФ в Азово-чорноморському регіоні та подальшій мілітаризації Кримського півострова країною-агресором.

Загороднюк зазначив, що, попри виклики та загрози, у Збройних силах України тривають системні зміни та реформи з метою досягнення ними відповідності військовим критеріям членства в Альянсі. У цьому контексті міністр поінформував держсекретаря США про поточний стан та найближчі перспективи проведення в Україні оборонної реформи, трансформації військового відомства та ключових напрямів у цій сфері.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ