Події

Жительку Севастополя звинуватили в Москві у державній зраді та зборі секретних відомостей за завданням Києва

Лефортовський суд Москви продовжив термін арешту жительці Севастополя Галині Довгополій, обвинувачуваній у державній зраді.

"Постановою суду від 24 січня продовжено термін тримання під вартою стосовно Довгополої Галини Павлівни на три місяці, а загалом до п'яти місяців, тобто до 27 квітня", - повідомила "Інтерфаксу" прес-секретар суду Ксенія Первовласенко.

У суді уточнили, що жінці висунуто обвинувачення у скоєнні злочину 275 КК РФ (державна зрада), покарання за яким передбачає позбавлення волі на термін від 12 до 20 років.

У суді відмовилися від інших коментарів, уточнивши, що матеріали справи містять гриф "таємно" й не можуть бути розголошені.

Тим часом у деяких ЗМІ раніше повідомлялося, що 64-річну жительку Севастополя Довгополу затримали співробітники спецслужби в листопаді 2019 року. 27 листопада 2019 року за клопотанням слідства Ленінський районний суд Севастополя узяв її під варту на два місяці.

Пізніше жінку доправили до одного з ізоляторів Москви.

29 листопада в ЦГЗ ФСБ повідомили про затримання в Севастополі громадянки Росії, "яку завербували українські спецслужби і яка за завданням Головного управління розвідки Міноборони України цілеспрямовано здійснювала збір секретних відомостей військового характеру".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ