Події

Київ виплатить матеріальну допомогу в'язням концтабору "Аушвіц-Біркенау" - КМДА

З нагоди 75-річчя з дня визволення концентраційного табору "Аушвіц", місто виплатить одноразову матеріальну допомогу постраждалим від нацистських переслідувань, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Як повідомила заступник голови КМДА Марина Хонда, підписано відповідне розпорядження КМДА №98. "Вижити в концентраційному таборі "Аушвіц" вдалося небагатьом. Жахливі події голокосту мають стати для нашого та наступних поколінь уроком людяності і толерантності. Жертва мучеників повинна вберегти людство від повторення таких трагедій, а очевидці подій мають постійно нагадувати, до якої трагедії може призвести диктатура", - зазначила Хонда.

Згідно з розпорядженням, з метою подальшого захисту колишніх в'язнів концтабору та з нагоди 75-річчя з дня визволення концентраційного табору "Аушвіц", окремі категорії населення отримають одноразову адресну матеріальну допомогу в розмірі 10 тис. грн.

"Виплати проводитимуться за рахунок коштів, передбачених у бюджеті міста Києва на 2020 рік, на виконання міської цільової програми "Турбота. Назустріч киянам" на 2019-2021 роки. Кошти надходитимуть на відповідні рахунки в банках та на рахунки утримувачів багатофункціональної електронної картки "Муніципальна карта "Картка киянина", - йдеться в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ