Події

СБУ викрила масштабний збут контрафактного алкоголю у всій Україні

Співробітники Служби безпеки України блокували механізм масштабної фальсифікації та збуту контрафактного алкоголю до різних регіонів України, повідомляє прес-центр СБУ.

"Ще наприкінці минулого року оперативники спецслужби викрили на Тернопільщині підпільну мережу із реалізації алкосурогату. Контрафакт ділки реалізовували під виглядом продукції одного із підприємств, яке припинило свою діяльність ще в 2016 році", - йдеться в повідомленні.

Так, встановлено, що контрафакт виробляють у промислових масштабах на лікеро-горілчаному заводі в Чернігівській області. Організатори схеми продавали алкоголь із підробленими акцизними марками та без сплати до бюджету обов'язкових платежів через заклади роздрібної торгівлі у всій країні.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.199 Кримінального кодексу України, співробітники СБУ здійснили низку обшуків за місцем розташування підприємств у Чернігівській області, а також на складах у Києві та області.

"Під час слідчих дій правоохоронці також виявили в столиці ще один "кустарний" цех, на якому організатори оборудки виготовляли лікери із ароматизаторів та смакових добавок, термін придатності яких закінчився торік", - додали у відомстві.

Загалом під час обшуків було вилучено майже 5 тис. розфасованого по пляшках контрафактного алкоголю та елементи маркування. Тривають слідчі дії. Перевіряються факти збуту контрафакту в інших областях.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ