Події

Генпрокурор Ізраїлю передав звинувачення проти Нетаньягу до суду - ЗМІ

Генпрокурор Ізраїлю Авіхай Мандельбліт у вівторок передав обвинувальний висновок стосовно прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу до суду, повідомляє газета The Times of Israel.

"Обвинувальні акти було подано певний час тому, ... як того вимагає закон", - заявили в офісі генпрокурора Ізраїлю.

Отже, Нетаньягу став першим прем'єр-міністром Ізраїлю, проти якого висунуто обвинувачення у скоєнні кримінального правопорушення під час його перебування на цій посаді. Обвинувальний висновок може вплинути на вибори в Ізраїлі, заплановані на 2 березня, а також на перебіг переговорів щодо формування нового уряду, зазначає газета The Jerusalem Post.

Про передання до суду обвинувачень стосовно Нетаньягу стало відомо через кілька годин після того, як прем'єр Ізраїлю оголосив про рішення відкликати з кнесету свій запит про надання йому парламентської недоторканності. Мандельбліт, згідно з процедурою, не міг направити свої висновки до суду доти, доки не вирішиться питання з парламентською недоторканністю Нетаньягу, зазначають ізраїльські ЗМІ.

Мандельбліт висунув проти Нетаньягу обвинувачення у хабарництві, зловживанні довірою і шахрайстві ще в листопаді.

Нетаньягу потім заявив, що висунуті проти нього обвинувачення в корупції є політично мотивованими та спрямовані на його звільнення з посади.

Обвинувачення прем'єру Ізраїлю було висунуто в рамках трьох справ. У "справі 1000" та "справі 2000" Нетаньягу висунули обвинувачення в шахрайстві та зловживанні довірою, а у "справі 4000" - у шахрайстві, хабарництві та зловживанні довірою, зазначає видання.

У рамках "справи 4000" Нетаньягу підозрюють у тому, що він надавав поблажки держателю контрольного пакета акцій телекомунікаційної компанії "Безек" Шаулю Єловичу в обмін на освітлення на сайті "Безеку" інформації про нього в позитивному ключі. Ця справа вважається найсерйознішою з трьох.

У рамках "справи 1000" Нетаньягу підозрюють у тому, що він приймав подарунки від бізнесменів в обмін на деякі послуги, які він може надати, будучи прем'єр-міністром.

У "справі 2000" Нетаньягу підозрюють у змові з власником газети "Едіот ахронот" Арноном Мозесом. Слідство вважає, що в обмін на його обіцянку нашкодити виданню-конкуренту газета друкувала про прем'єра позитивно забарвлені матеріали.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ