Події

У Непалі повідомили про перший випадок зараження коронавірусом

Міністерство охорони здоров'я Непалу офіційно заявило про підтверджений випадок захворювання гостроінфекційним коронавірусом на території країни.

"Непал повідомив про перший підтверджений випадок зараження смертельно небезпечним вірусом", - повідомило у Twitter видання Times of India.

Хворий - 32-річний непальський студент, який повернувся на батьківщину з китайського міста Уханю на початку січня. Відчувши себе погано, він звернувся до лікарні. Однак через декілька днів молодого чоловіка виписали. Цього тижня лікарі вирішили направити зразки його аналізів до лабораторії у Гонконзі для перевірки на коронавірус. У п'ятницю було повідомлено про позитивний результат.

У грудні в китайському місті Ухань (провінція Хубей) було зареєстровано спалах пневмонії. Пізніше з'ясувалося, що захворювання спричиняє раніше невідомий вид коронавірусу.

Кількість хворих на пневмонію, яку спричиняє новий тип коронавірусу, в Китаї сягнула 830 осіб, понад 20 осіб померли.

В Ухані вживають екстрених заходів для боротьби з поширенням інфекції. З четверга припинено авіаційне, залізничне й інше транспортне сполучення з Уханем, зупинено рух міського транспорту. Закриваються для в'їзду та виїзду й інші міста в провінції Хубей.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ