Події

У ДБР назвали порушенням закону спроби нардепів проникнути до будівлі бюро

 Спроби народних депутатів проникнути до приміщення Державного бюро розслідувань (ДБР) є порушенням чинного законодавства України.

"Державне бюро розслідувань є державним правоохоронним органом. Відповідно до частини 2 статті 4 закону України "Про Державне бюро розслідувань" забороняється незаконне втручання державних органів, їхніх посадових і службових осіб у діяльність Державного бюро розслідувань. Намагання народних депутатів України наразі проникнути у приміщення Державного бюро розслідувань бюро розцінює як пряме порушення вищезазначеної норми закону", - заявляє прес-служба ДБР.

У свою чергу представники партії "Європейська солідарність" спростовують висунуті ДБР звинувачення.

"Представники Національної поліції, які з ранку чергують у приміщенні Державного бюро розслідувань, в присутності журналістів численних ЗМІ спростували заяву ДБР про те, що нібито народні депутати намагалися "увірватися" в ДБР", - заявила прес-служба політсили в соцмережі Facebook.

На прикріпленому до заяви відеозаписі правоохоронці заявляють, що за час їх чергування спроб "увірватися" до будівлі та порушень громадського порядку не було.

Як повідомлялося, в п'ятницю 24 січня народні депутати з фракції "Європейська солідарність" прийшли до ДБР, щоб заявити керівництву бюро про неприпустимість призначення першим заступником директора ДБР адвоката екс-президента Віктора Януковича Олександра Бабікова. Також нардепи заявили про неприпустимість політичних переслідувань, які, як вони стверджують, були ініційовані екс-директором ДБР Романом Трубою за наказом Офісу президента.

Цього самого дня на допит до ДБР прийшов п'ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ