Події

На Донбасі загинув український військовослужбовець, ще одного поранено - штаб ООС

За минулу добу незаконні збройні формування шість разів відкривали вогонь на Донбасі, ще один обстріл зафіксовано з початку цієї доби, один український військовослужбовець загинув, ще одного поранено, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"22 січня озброєні формування Російської Федерації шість разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Крім цього, була присутня снайперська активність... унаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець об'єднаних сил загинув", - йдеться у зведенні на сторінці штабу у Facebook у четвер вранці.

За інформацією прес-центру, чотири обстріли по українських позиціях відкривали в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": поряд із Павлополем - із ручного протитанкового гранатомета; поблизу Талаківки - з великокаліберного кулемета, стрілецької зброї, а також снайперської гвинтівки; неподалік Лебединського - з мінометів калібру 82 мм бойовики випустили дві міни, станкового протитанкового гранатомета – чотири постріли, а також великокаліберного кулемета та іншої стрілецької зброї; поруч із Водяним - із міномета 82 мм - чотири міни та великокаліберного кулемета.

Два обстріли було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ": поблизу Майорська - із великокаліберного кулемета; в районі Шумів - із автоматичної станкового гранатомета.

"Із початком цієї доби російські окупаційні війська зі стрілецької зброї відкривали вогонь по захисниках Опитного, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід"... один військовослужбовець об'єднаних сил дістав поранення", - зазначили в штабі ООС.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ