Події

Поліція затримала вандала, що осквернив меморіал жертвам голокосту в Кривому Розі

Поліція затримала вандала, який пошкодив пам'ятник жертвам голокосту в Кривому Розі, повідомляє прес-служба поліції Дніпропетровської області.

Начальник Криворізького відділу поліції Сергій Лукашов заявив, що підозрюваний - раніше несудимий місцевий житель, 1983 року народження.

"19 січня чоловік за допомогою балончика з фарбою пошкодив напис на пам'ятнику жертвам голокосту, розташованому в Центрально-Міському районі Кривого Рогу. Для затримання підозрюваного поліцейські пропрацювали відео більше ніж 50 камер відеоспостереження, завдяки чому було встановлено маршрут руху порушника. В результаті проведених заходів сьогодні порушника затримали", - розповів Лукашов.

Наразі вирішується питання про вручення повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна).

Як повідомлялося, 19 січня невідомі особи осквернили пам'ятник жертвам голокосту в Кривому Розі.

"За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна). Проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин злочину, а також затримання причетних до його вчинення осіб", - йдеться в повідомленні поліції Дніпропетровської області.

Водночас на фотографіях, які оприлюднив у своєму акаунті у Twitter посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон, видно, що на меморіальній стелі, встановленій на спомин про загиблих у Другій світовій війні євреїв Криворіжжя, вандали зафарбували червоною фарбою напис.

"За декілька днів до святкування міжнародного Дня пам'яті жертв голокосту монумент жертвам катастрофи в Кривому Розі, неподалік будинку батьків президента України Володимира Зеленського, постраждав від вандалізму. Я сподіваюся, що справедливість візьме гору", - написав посол.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ