Події

Сутички мексиканських правоохоронців і нелегалів, які прямують до США, сталися на кордоні Мексики з Гватемалою

МЕКСИКА-ГВАТЕМАЛА-КОРДОН-НЕЛЕГАЛИ

Мігранти, котрі прямують із країн Центральної Америки у спробі дістатися США, вступили в сутички зі службовцями Національної гвардії Мексики на гватемальсько-мексиканському кордоні, повідомляє в понеділок мексиканське телебачення.

"Учасники каравану мігрантів, вдаючись до насильницьких дій, спробували пройти на територію Мексики, службовці Національної гвардії намагалися стримати їх, у відповідь у них полетіло каміння", - повідомляє телебачення.

За деякими даними, мексиканським правоохоронцям довелося використовувати сльозогінний газ.

Караван мігрантів вийшов із Гондурасу та Сальвадору в напрямку США минулого тижня. Люди, які йдуть у ньому, мають намір дістатися до США.

Раніше Мехіко погодилося вжити рішучих заходів, щоб приборкати хвилі іммігрантів, які прямують через Мексику до південних кордонів США, і розмістити війська Національної гвардії у всій Мексиці.

На початку червня минулого року президент США Дональд Трамп пригрозив Мексиці підвищенням мит з 5% до 25% у разі, якщо Мехіко не вирішить проблему стримування нелегалів.

Пізніше Трамп заявив, що відмовляється від такої ідеї, тому що зумів укласти з цією країною угоду щодо боротьби з нелегальною імміграцією.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ