Події

Сенат США офіційно отримав справу щодо імпічменту Трампа

У сенаті США в четвер офіційно дали старт розгляду справи про імпічмент щодо президента країни Дональда Трампа, повідомляють американські ЗМІ.

Голова комітету з розвідки палати представників Адам Шифф зачитав сенаторам статті обвинувачення проти Трампа.

Шифф озвучив прийняту палатою представників днем раніше резолюцію з іменами "менеджерів імпічменту", а також поінформував, що нижня палата раніше оголосила імпічмент Трампу.

Крім Шиффа, до менеджерів, які будуть виступати в сенаті як прокурори, увійшов також голова юридичного комітету Джеррі Надлер і члени палати представників демократи Хаким Джефріс, Джейсон Кроу, Вал Демінгс, Зої Лофгрен і Сільвія Гарсія.

Очікується, що розгляд справи по суті розпочнеться у вівторок.

Демократи ініціювали процедуру імпічменту щодо президента 24 вересня 2019 року, після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня. В ході розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування стосовно екс-віце-президента США Джо Байдена і його сина Гантера, а також передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

У підсумку в грудні минулого року Палата представників США оголосила імпічмент президенту країни Дональду Трампу за обома пунктами обвинувачення. Йдеться про зловживання владою і про перешкоджання розслідуванню, яке проводив Конгрес.

Тепер в Сенаті повинні вирішити, чи дійсно слід усувати Трампа з посади.

Більшість в Сенаті - 53 місця - зараз належить партії Трампа - республіканцям. Тому, як вважають спостерігачі, найімовірніше, на цьому етапі процедура відсторонення президента від влади буде заблокована.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ