Події

СБУ викрила чиновника ДСНС на хабарі 66 тис. грн

Співробітники Служби безпеки України задокументували факт отримання хабара одним із заступників начальника управління Департаменту попередження надзвичайних ситуацій ДСНС, повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники і слідчі спецслужби встановили, що чиновник вимагав 66 тис. грн за погодження дозвільної документації на об'єктах підвищеної небезпеки. Чиновник з порушенням порядку прийняття в експлуатацію систем раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення наказав підлеглому підписати Акти введення в експлуатацію цих систем", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що системи змонтовані на об'єктах критичної інфраструктури паливно-енергетичного комплексу у одній з областей України, їх "легалізація" відбулася без фактичного виїзду і перевірки їх працездатності.

Так, дії чиновників ДСНС створили передумови для відсутності контролю і своєчасного реагування на можливе виникнення надзвичайних ситуацій на зазначених об'єктах, що могло призвести до катастрофічних наслідків, які несуть загрозу життю і здоров'ю людей.

"Двом посадовцям ДСНС України, зокрема заступнику начальника управління, повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.368 та ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України. Також планується оголошення підозри керівнику суб'єкта господарювання за ч.3 ст.369 КК", - додали в СБУ.

Наразі в рамках кримінального провадження триває перевірка інформації щодо 68-ми аналогічних епізодів дій чиновників.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ