Події

У США 60 людей постраждали після скидання авіапалива на школи

Момент скидання авіаційного палива з літака, що заходив на посадку в Лос-Анджелесі, потрапив на відео. Запис опублікував канал CBS News.

"Why is it so low?" Video shows a Delta plane dumping jet fuel over at least three Southern California schools as it returns to Los Angeles International Airport for an emergency landing; all injuries have been declared minor, authorities say https://t.co/3CKBmsg3Af pic.twitter.com/7pazLmP607

— CBS Evening News (@CBSEveningNews) January 14, 2020

На кадрах видно літак, що низько летить, з його крил виходять два широкі білі струмені палива. У міру віддалення літака паливо розсіюється в повітрі. За кадром чути здивовані дитячі крики, один з дітей вигукує: "Чому він так низько?".

Скидання авіапалива в Каліфорнії сталося близько 12:00 14 січня за місцевим часом. Екіпаж готував повітряне судно до вимушеної посадки через проблеми з двигуном і скинув паливо, яке потрапило на території п'яти початкових і однієї старшої школи в передмісті Лос-Анджелеса Кудахі.

В результаті інциденту за медичною допомогою звернулися 60 осіб. Вони скаржилися на подразнення дихальних шляхів і шкіри. Госпіталізація нікому з них не знадобилася.

Як передає CBS News, зараз у повітрі і на землі не залишилося жодних легкозаймистих речовин.

Літак авіакомпанії Delta прямував до Шанхая. На його борту перебували 149 пасажирів і 16 членів екіпажу. Він вилетів з Лос-Анджелеса, пролетів над Південною Каліфорнією, але потім екіпаж оголосив надзвичайну ситуацію через проблеми з двигуном. Було прийнято рішення повернутися в аеропорт вильоту. Скидання авіапалива було необхідне для досягнення безпечної посадкової ваги.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ